Healthy Body Recept: Voedzame Chocopasta
Healthy Body Recept: Voedzame Nutella
27 februari 2016
Nieuwe Openingstijden Healthy Body Aalter
Nieuwe Openingstijden Healthy Body Aalter
4 maart 2016
Toon alles

Healthy Body Film Tip: That Sugar Film

Healthy Body Film Tip: That Sugar Movie

Herinner je je de film Super Size Me uit 2004 nog? Morgan Spurlock at een maand lang alleen maar Mc Donalds en kwam op 1 maand tijd maar liefst 12 kilo bij! Zijn algemene gezondheid leed er ook enorm onder: zijn cholesterol, bloeddruk en alle ander bloedwaarden stegen naar levensgevaarlijke hoogtes en zijn risico op hartfalen werd tweemaal zo hoog als voorheen. Daar kwam ook nog eens bij dat hij de hele tijd moe en depressief was.

Laten we hopen dat de film veel mensen de ogen geopend heeft: het is heel erg ongezond om vaak McDonalds en andere fastfoodketens te bezoeken. We moeten echter niet alleen vetten bekijken als de grote boosdoener. Nee, suiker is veel erger! Dat bewijst de Australische Damon Gameau in That Sugar Film. Het concept is hetzelfde als bij Super Size Me, alleen eet Gameau twee maanden lang alleen maar vals ‘gezond’ eten zoals light yoghurt, ontbijtgranen, mueslirepen, fruitsap en sportdranken. “Huh? Maar die zijn toch echt gezond?” hoor ik je denken. Nee hoor! Ze zijn misschien wel vetarm, maar bevatten zeer veel suiker.

“Echt veel suiker zit daar dan toch ook niet in” zeg je nu waarschijnlijk. Daar kun je je lelijk in vergissen! Door alleen maar deze ‘gezonde’ producten te eten, kreeg Gameau maar liefst 40 theelepels suiker per dag binnen! En dan liet hij de grootste suikerbronnen zoals frisdrank en snoep nog links liggen.

Hij at evenveel calorieën als voordien, maar kwam toch 10 cm bij in zijn taille. Lichaamsmetingen gaven aan dat het bijgekomen vet allemaal naar zijn buikholte gegaan was. Hij had ook continue honger. Al na drie weken verkeerde hij in het eerste stadium van leververvetting, en voelde hij zich ontzettend moe en geïrriteerd.

Wil jij deze film graag zien? Klik dan op onderstaande afbeelding!
Als je eerst de trailer wil bekijken kan dat HIER.

Screenshot That Sugar Film

Comments are closed.