Cellulite: wat is het en wat kan je er aan doen?
Cellulite: wat is het en wat kan je er aan doen?
30 april 2016
Gezond eten in de Zomer
Tips om Gezond te eten in de Zomer
15 juli 2016
Toon alles

Zit jouw huidverzoringsroutine in een sleur?

Zit jouw huidverzoringsroutine in een sleur?

Probeer dan deze tips voor een frissere huid!

Heb je ooit al eens een oude foto van jezelf gevonden en gehuiverd bij het zien van je gedateerde kledij of retro kapsel? Doorheen de jaren pas je je look geregeld aan, dus doe dit ook met je verzorgingsproducten. Lees hieronder de meest voorkomende fouten om er voor te zorgen dat jouw huidverzorgingsroutine fris en up-to-date is, en past bij jouw natuurlijke schoonheid.

De sleur: ‘Ik scrub en exfolieer dagelijks maar mijn huid ziet er niet beter uit.’

Behandelen je huid zacht. Teveel scrubben en exfoliëren kan je huid vetter maken, irriteren en er voor zorgen dat je rode of donkere vlekken krijgt en grotere poriën.

Gebruik reinigers met scrub 1 keer per dag en exfolieerborstels niet meer dan 1 keer per week.

De sleur: ‘Ik gebruik al 20 jaar lang dezelfde huidverzorgingsproducten.’

Wanneer je ouder wordt, wordt je huid vaak droger. Veroudering zorgt er ook voor dat de aanmaak van collageen afgeremd wordt, wat leidt tot rimpels en slappe huid. Je dient je schoonheidsroutine dus aan te passen door er hydraterende producten aan toe te voegen.

Probeer je huidverzorging ook aan te passen aan de seizoenen. Wanneer de herfst begint heb je een zwaardere gelaatscrème nodig en exfolieer je best eens per week. Tegen de zomer kan het allemaal best wat minder.

Wie last heeft van acne, rosacea of eczeem, kan ook best 1 keer per jaar zijn of haar huidverzorgingsplan overlopen met een dermatoloog.

De sleur: ‘Ik breng voortdurend gezichtscrème aan maar mijn huid is nog steeds droog.’

Gebruik je een scrub? Dit kan helpen om je huid de crème beter te laten absorberen.

Gebruik een crème met ingrediënten zoals hyaluronzuur. Het resultaat: een dauwachtige gloed die niet vet of glanzend is.

De Sleur: ‘Mijn routine is heel erg basis. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst meer dan een gelaatsreiniger en zonnecrème gebruikt heb.’

Als je je routine wil uitbreiden, kun je best een product met anti-oxiderende ingrediënten (zoals vitamine C) toevoegen. Het kan zonnebeschadiging minimaliseren en rimpels helpen voorkomen. Je hebt wel nog steeds je zonnecrème nodig.

 

Klaar voor verandering?

Vervang niet al je producten in 1 keer. Volgens dermatologen moet je veranderingen in je huidverzorgingsroutine stap voor stap doorvoeren.

Begin met het vervangen van 1 product en geef je huid 2 tot 4 weken de tijd om zich aan te passen, voor je weer wat aanpast. Dit geeft je de tijd om te zien welke effecten elk nieuwe product op je huid heeft.

Comments are closed.