1. Eet Fruit

Hoewel de BBQ’s je om de oren vliegen, kun je in de zomer vaak makkelijk gezond eten. Bij warm weer heb je minder zin in eten, er is veel keuze in lekker zomerfruit en je beweegt sowieso meer: een wandeling maken of joggen is veel aantrekkelijker in het zonnetje! Geniet van al het fruit dan in de zomer overal verkrijgbaar is. Een lekker en fris tussendoortje met veel vitamines! Maak fruitsalades, sapjes of eet het zo uit het handje! Hoewel fruit in de blender gooien of persen uiteraard niet slecht is, blijven de goede vezels vaak wel achter in het apparaat. Schep de pulp daarom met een lepeltje over in je glas!

 

Fruit_Banner_506

2. Eet vaker een slaatje

Probeer als het warm is vaker een maaltijdsalade te eten dan een warme maaltijd. Let wel op de ingrediënten en dressing, want anders wordt je salade een caloriebom! Laat croutons, spekjes en teveel kaas bijvoorbeeld links liggen. Wil je toch graag kaas op je slaatje, kies dan voor mozzarella, gran padano of parmezaanse kaas in plaats van geitenkaas, blauwe kaas of 48+ kaas. Dat scheelt veel vet. Weet je niet welke dressing je moet nemen, maak hem dan zelf: 3 delen olijfolie, 1 deel azijn, een gesnipperd uitje, mosterd, honing, peper en zout. Smakelijk!

salad-leaves-a-lot-to-be-desired-banner

3. Eet Regelmatig

Ook in de zomermaanden is het belangrijk om regelmatig te eten. Volg een schema: Ontbijt tussen 7:00 en 9:00, lunch tussen 12:00 en 14:00 en diner tussen 18:00 en 20:00. Tussen de maaltijden en na het avondmaal is en plek voor een tussendoortje.

download (1)

4. Drink (veel) water

Drink voldoende water of groene thee, zeker als het warm is. We verbruiken iedere dag gemiddeld 2,5 liter water. Die hoeveelheid moeten we dus ook terug zien binnen te krijgen. Met je voedsel neem je ongeveer 1 liter op en de rest haal je binnen via het (water) drinken. Water houdt ook je lichaam schoon en je huid jong! Door voldoende water te drinken kan je een maximum aan gifstoffen afvoeren en wordt je huid gehydrateerd. Het vervangt gelijk de overbodige frisdranken en vruchtensappen die je misschien drinkt. Houd dus altijd een fris flesje water binnen handbereik.

Tip: Voeg wat plakjes komkommer, schijfjes citroen, limoen of mintblaadjes toe aan je water! Ook heerlijk is een kan groene thee laten afkoelen in de koelkast en dat in je flesje doen.

banner-industry-nuts-and-seeds
5. Eet gezonde snacks

Gezonde tussendoortjes hoeven niet saai te zijn. Mix een handje gemengde noten met wat gedroogd fruit zoals cranberries, abrikozen, dadels en vijgen. Ze zorgen samen voor een smaaksensatie in je mond! Bovendien zitten noten boordevol gezonde vetten en vitamine E en gedroogd fruit vol vezels, vitamines en mineralen.