Recepten: gezonde brownies
Healthy Body Recept: Gezonde brownies!
21 januari 2016
Healthy Body nodigt jou uit voor een gratis huidscan
28 januari 2016
Toon alles

Teveel huid, slappe huid na afvallen

Last van teveel huid of een slappe huid na afslanken?

Velen hebben last van een teveel aan huid na hun dieet, afslankkuur of operatie.

Weinigen vinden hier dan ook een oplossing  voor. Maar er zijn zeker verschillende mogelijkheden om dit te voorkomen en zelfs te verminderen.

Een slappe huid

Een slappe huid heeft altijd te maken met het verlies van elasticiteit en de aanhechting aan je spieren. De oorzaak is vaak ouderdom, maar ook steeds meer door overgewicht.

Wanneer we in gewicht toenemen gaat onze huid zich ‘stretchen’ of uitrekken. Dit is mogelijk dankzij de  essentiële vezelstructuren zoals collageen en elastine. Collageen is bedoeld om de huid vulling te geven. Dus wanneer de vezel uitgetrokken wordt zal ook de huid dunner worden en ontstaat er een grotere kans op striemen/striae en een verslapte huid.

Wanneer de huid lang genoeg in een uitgetrokken positie zichzelf moet vernieuwen, zal je merken dat je een slappe huid begint te krijgen.

Als je dan veel gewichtsverlies hebt, krimpt je lichaam als het ware onder je omhulsel, maar de huid krimpt niet altijd even goed mee. Hoe meer je op korte tijd afvalt, hoe meer last je hebt van een slappe huid.

Oplossingen

Er zijn meerdere oplossingen voor dit probleem, maar we lichten er alvast enkele uit:

Chirurgische verwijdering

Wanneer je door een maagverkleining of andere afslankmethode veel gewicht op zeer korte termijn kwijt geraakt is er vaak veel te veel huid over. Dit kan dan chirurgisch verwijderd worden.

Cosmetische behandelingen

Meer en meer cosmetische behandelingen richten zich op de versteviging van de huid op het lichaam. De techniek radiofrequentie begint zijn opmars te maken in de industrie en toont alvast veelbelovende resultaten. Helaas zijn hiervan ook grote verschillen op lange en korte termijn bij verschillende merken. Zorg dus dat je goed geïnformeerd bent en een goede techniek gebruikt, want dit is ook niet de goedkoopste behandeling.

Cosmeceutische producten

De term cosmeceutisch staat voor cosmetische producten met een farmaceutisch resultaat. Dankzij gepatenteerde transportsystemen kunnen ingrediënten zoals vitamine A diep in de huid ingebracht worden. Vitamine A kan zo bijvoorbeeld de productiecellen van je huid terug activeren. Daardoor zal je huid nieuwe collageen-, elastine- en bindweefsel structuren aanmaken. De producten van Beauté Pacifique bijvoorbeeld zijn dan ook in staat om je huid terug elasticiteit te geven en zo de verslapping te verminderen.

Meer informatie over deze producten kan je bij ons verkrijgen.

Healthy Body
Healthy Body
Bij Healthy Body geloven we in gezondheid van binnenuit. Want een gezond lichaam, is een mooi lichaam. En naast de contouren is ook de huid een belangrijk orgaan dat onze aandacht verdient.

Comments are closed.