Healthy Body Recept: Gezond Ontbijt
Healthy Body Recept: Gezond Ontbijt
5 maart 2016
Recept: gezonde Paaseitjes maken
Healthy Body Recept: zelf (gezonde) Paaseitjes maken
12 maart 2016
Toon alles

Waarom je nooit genoeg krijgt van hamburgers en chips

Zout zorgt voor overeten

De populariteit van McDonald’s en dergelijke bewijst het: mensen houden van vet eten. Maar vet op zich is niet erg lekker en smaakt een beetje zoals frituurolie die te lang verwarmd is. Die heerlijke smaak van een vette hap is vaak te wijten aan de toevoeging van suiker of zout. Onderzoekers aan de Universiteit van Deakin (Australië) hebben nu ontdekt dat zout toevoegen aan vet voedsel erger is dan suiker, en er voor zorgt dat je sneller teveel eet.

Vandaar dus dat die zak chips zo snel leeg is! En dat terwijl je je voorgenomen had om maar een paar hapjes te nemen!

In het onderzoek wordt onderscheid gemaakt tussen zout vet voedsel en zoet vet voedsel. Zout blijkt immers veel meer invloed te hebben op ons eetgedrag dan suiker: het zet veel vaker aan tot overeten en overgewicht.

Het experiment, dat uitgevoerd werd bij 48 gezonde mensen, toonde aan dat zout er voor zorgt dat we 11 procent meer voedsel en calorieën eten. Hoofdonderzoeker Russell Keast: “Mensen hebben veel controle over hun eetgewoontes, ook als ze weten dat het vet voedsel is. Ze kunnen zichzelf overtuigen om met mate te eten. Maar voeg er extra zout aan toe, en die controle valt weg.”

In het kort: zout saboteert de natuurlijke reflex die ons vertelt wanneer we genoeg hebben.

Lees het hele artikel HIER.

Comments are closed.