Zout zorgt voor overeten
Waarom je nooit genoeg krijgt van hamburgers en chips
9 maart 2016
Healthy Body Recept: Chilli met zwarte en kidneybonen
20 maart 2016
Toon alles

Healthy Body Recept: zelf (gezonde) Paaseitjes maken

Recept: gezonde Paaseitjes maken

Mmmmmm, de chocolade eitjes vliegen je waarschijnlijk om de oren. Maar ze zijn zo ongezond! Daarom krijg je van ons dit recept om zelf eitjes te maken. Weet je tenminste wat er precies inzit (voedzame dingen).

Wat heb je nodig?
– 115 gr. cacaoboter
– 2 eetlepels rauw cacaopoeder
– 3 eetlepes dadelsiroop
– 2 eetlepels amandelboter
– 160 gr. dadels
– 3 eetlepels kokend water
– 250 gr. cashewnoten
– 1 theelepel vanillepoeder
– (silicone) bakvorm voor paaseitjes

Aan de slag!
Voor de vulling:
Verhit de oven voor op 180°. Wanneer deze heet genoeg is, leg je de cashewnoten op een ovenschaal en bak ze 10 minuten, tot ze goudbruin zijn maar niet verbrand. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen. Dan doe je ze, samen met het vanillepoeder, in een keukenrobot en mix je ze ongeveer 10 minuten, tot het mengsel helemaal egaal en crèmig is. Je hebt een vrij sterke keukenrobot nodig hiervoor.

Voor de chocolade:
Doe de cacaoboter in een pan en smelt ze op een lage temperatuur, samen met de amandelboter. Wanneer ze gesmolten zijn giet je het mengsel, samen met de overige ingrediënten (maar niet de vulling, die zet je even apart) in de keukenrobot en mix tot je een egaal mengsel krijgt. Doe dit mengsel in de bakvorm maar giet ze niet helemaal vol. Zorg dat zeker de wanden bedekt zijn door met de achterkant van een lepel de chocolade tegen de wanden te smeren. Laat nog wat ruimte over voor de vulling. Zet de vorm (of vormen als je er meer wilt maken) ca. 30 minuten in de diepvries. Daarna haal je de eitjes uit de vorm en vul je ze met de cashewvulling. Plak nu twee helften tegen elkaar. Doe de eitjes terug in de bakvorm en zet nog een uurtje in de diepvries. Haal ze er weer uit en laat nog even 10 tot 15 minuutjes staan voor je ze opeet.

Smakelijk!!!

gezonde paaseitjes maken

Comments are closed.