Ilse Pipeleers
Ilse Pipeleers geniet bij Healthy Body
25 maart 2016
Cellulite: wat is het en wat kan je er aan doen?
Cellulite: wat is het en wat kan je er aan doen?
30 april 2016
Toon alles

Lente-schoonmaak: Leg je huid in de watten

Lente-schoonmaak: Leg je huid in de watten

Terwijl de dagen langer worden en de temperaturen stijgen, worden de sweaters en laarzen vervangen door shorts en sandalen. Maar hoewel jij misschien wel blij bent met het lente-weer, is de kans groot dat jouw huid zich nog in wintermodus bevindt en niet zo blij is met al dat bloot: droge, schilferige en ruwe plekken op hielen, knieën en ellebogen, plus niet genoeg gehydrateerde huid op je gelaat en de rest van je lichaam.

Niets is erger voor je huid dan een lange, koude winter: het lage vochtgehalte gecombineerd met warme lucht, verwarming en minder frisse lucht kunnen er voor zorgen dat je huid er dof, droog, ruw en zelfs rimpelig en ouder uit gaat zien.

Knieën, ellebogen, hielen en tenen lijden ook onder een winter in laarzen: vaak verwaarlozen we wat we niet zien.

Wanneer onze voeten en benen niet tentoongesteld worden, hebben we de neiging om niet zoveel te smeren als in de zomer, en besteden we ook minder aandacht aan bijvoorbeeld droge nagelriemen. Jammer genoeg reageert huid die verwaarloosd wordt erg snel en wordt droog, dof, schilferig en soms zelfs rood en geïrriteerd.

Het goede nieuws: mooie zomerhuid ligt binnen handbereik! De beste manier om te starten is met een kop-tot-teen hydratatiebehandeling: van je voeten tot je benen, over je torso naar je hoofd.

 

Hydrateer je lichaam

De beste crème op je lichaam te hydrateren? X-tra Dry Skin Fix van Beauté Pacifique! Een krachtige crème die helpt een hoge vochtbalans te houden in de huid. Het product bevat een hoge concentratie aan natuurlijke squalaan die zorgt voor de hydratatie. Een uniek product in zijn soort om droge, beschadigde huid te behandelen en irritaties te kalmeren. Verbetert tevens de door psoriasis en eczeem beschadigde plaatsen op ellebogen, knieën en andere droge plekken. Ook geschikt voor jonge huidjes, denk maar aan kinderen en baby’s.

Als je de crème voor het slapen gaan op je handen of voeten aanbrengt en nadien katoenen sokken of handschoenen aandoet, wordt het vocht van de crème als het ware opgesloten in je huid en geef je vinger en tenen een nog intensievere behandeling.

Bereid je Lichaam voor op Haarverwijdering

Je bent zeker niet de enige vrouw die tijdens de wintermaanden veel minder tijd besteed aan het verwijderen van overtollige haartjes. Een van de beste dingen die je bij aanvang van de lente kan doen, is je lijf een volledige body-scrub geven, nog voor je begint aan de ontharing. Gebruik de Gentle Exfoliating Scrub van Beauté Pacifique dagelijks vanaf een weekje voor je je laat ontharen. Zo maak je dode huidcellen los en verwijder je ze ook, waardoor het ontharen makkelijker en veiliger wordt.

Het is ook een geweldige manier om je lichaam voor te bereiden op het aanbrengen van bruiningscrème: je krijgt zo een egaler resultaat zonder strepen.

Wat je niet moet doen is de scrub gebruiken de dag van je ontharings- of bruiningsbehandeling. Idealiter stop je 24 tot 48 uur van tevoren met scrubben.

Make-over Magie voor je Gelaat

Scrubben mag dan wel de sleutel zijn tot het bekomen van een satijnzacht lichaam (met of zonder een bruin kleurtje), het is niets vergeleken met wat diezelfde behandeling kan doen voor je gelaat. Maar daar houdt de vergelijking ook op. Lichaam en gelaat hebben allebei een verschillende scrub nodig. Terwijl je lijf een intensieve scrub kan gebruiken, moet je veel zachter zijn voor je gelaat. De Gentle Facial Exfoliator van Beauté Pacifique is ideaal hiervoor. Hij reinigt diep en heeft een verzachtend effect door de jojoba olie. Dode huidcellen worden losgemaakt waardoor je huid een vernieuwde glans krijgt. Als je een gevoelige of erg droge huid hebt, ga je best even langs bij je schoonheidsspecialiste.
blog lente4 Stappen naar vernieuwde lentehuid

Om je gelaat het best voor te bereiden op de lente, volstaat een simpel 4-stappen-plan:

– ’s ochtends en ‘s avonds reinigen
– ’s ochtends en ‘s avonds toner aanbrengen
– ’s ochtends en ‘s avonds gelaatscrème aanbrengen
– eens per week je huid stomen, al dan niet gevolgd door een masker.

Dat is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om je huid te laten wennen aan de lente en zomer.

Het is belangrijk dat je de juiste reiniger vindt. Je moet je huidtype kennen (vet, droog, gevoelig, etc.) en dan de meest milde reiniger in je categorie kiezen. Hetzelfde geldt voor het masker. Als je geen idee hebt, wat te kiezen, kun je altijd je schoonheidsspecialiste om raad vragen. Zij kan ook kijken naar wat je wilt bereiken (minder rimpels, minder acne, minder vlekjes, etc.) en je de juiste crème aanraden.

Comments are closed.