Sushi: lekker, maar niet zo gezond. Witte rijst is niet erg voedzaam en vaak wordt er suikerwater gebruikt om de rijst aan elkaar te plakken. Daarom geven we jullie dit heerlijke recept voor gezonde sushi! De rijst is vervangen door quinoa die vol vezels en proteïne zit. En in plaats van suikerwater wordt avocadocrème gebruikt! Smullen maar!
Wat heb je nodig?
(voor 6 rollen, genoeg voor ongeveer 3 personen)
– 6 nori bladen (zeewier)
– 2 wortels
– 1 courgette
– 1 grote rode paprika
– een handvol asperges
– 2 avocados
– 3 eetlepels appelazijn
– 2 eetlepels olijfolie
– zout en peper
– 225g quinoa
Aan de slag!
Begin met het koken van de quinoa. Snij ondertussen de groenten in lange repen. Als je verse asperges gebruikt (dus niet uit blik) kun je deze best een 3 tot 5 minuten stomen. Doe de avocados, appelazijn, olijfolie, zou, peper en 2 eetlepels water in een keukenrobot en mix tot en crèmige massa.
Wanneer de quinoa klaar en afgekoeld is kun je beginnen met rollen! Doe een laagje avocadocrème op de uiterst linkse kant van een blad nori. Het laagje moet ca. 1/3 de breedte van het blad hebben. Leg er vervolgens een laagje quinoa op en de groentjes van jouw keuze. Begin met rollen aan de belegde kant en rol strak tot het blad nori op is. Als de rol niet goed dichthoudt, kun je het uiteinde van de nori een beetje nat maken. Dan plakt het beter. Snij nu de rol in kleine stukjes met een gekarteld mes dat je nat maakt. Als de quinoa aan het mes blijft plakken kun je het best even goed afspoelen.