Healthy Body nodigt jou uit voor een gratis huidscan
28 januari 2016
Heerlijke groenteschotel
Healthy Body Recept: Verwarmende Groenteschotel!
13 februari 2016
Toon alles

Healthy Body Recept: Pizza van Quinoa!

gezonde pizza met quinoa

gezonde pizza met quinoa

Een gewone pizza is een calorieënbom. Daarom krijg je van ons dit gezonde pizzarecept, waarbij de bodem gemaakt is van quinoa! Dit recept is naast gezond, ook nog heel erg makkelijk te bereiden. Het enige wat je moet doen om het ‘deeg’ te maken, is de quinoa (makkelijk te verteren en vol proteïne, vezels, ijzer, magnesium en calcium) een nachtje in water laten weken en dan mixen met zout en kruiden. En je kan zelf je toppings kiezen!

Wat heb je nodig?
Voor een pizza van ca. 20 cm doorsnede- 250 gr quinoa
– 1 theelepel appelazijn
– 2 theelepels gemixte kruiden (bijvoorbeeld provenciaalse kruiden en oregano)
– een snuifje chilivlokken
– zout
– olijfolie

Je kunt zelf kiezen welke toppings je gebruikt. Bijvoorbeeld:
– 2 eetlepels tomatenpurree
– een handvol cherrytomaatjes
– een handvol artisjokken
– een handvol zwarte olijven
– een handvol ruccola
– een blikje tonijn

Aan de slag!
Laat de quinoa een nachtje (zo’n 8 uurtjes) weken in water. Dit doe je het best door de quinoa in een grote kom te doen en er dan water overheen te gieten. Zorg ervoor dat het water een paar centimeter hoger staat dan de quinoa. De volgende ochtend kun je best een zeef gebruiken om de quinoa af te gieten.

Verwarm de oven voor op 190°. Doe de quinoa in een keukenrobot, samen met de appelazijn, kruiden, chilivlokken en het zout en mix enkele minuten tot je een egaal deeg krijgt. Het moet er een beetje uitzien als pannenkoekbeslag.

Doe wat olijfolie op de bodem van een pizza- of cakevorm. Giet het deeg in de vorm en bak het ca. 15 tot 20 minuten tot de bodem stevig is.

Haal de bodem uit de oven en bestrooi deze met de toppings van jouw keuze. Je kan de pizza zo eten of enkele minuten terug in de oven zetten om ook de toppings op te warmen.

Comments are closed.