gezonde pizza met quinoa
Healthy Body Recept: Pizza van Quinoa!
28 januari 2016
Recept: quinoaschotel met erwtjes en amandelen
Healthy Body Recept: Quinoaschotel met boerenkool, erwtjes en noten
20 februari 2016
Toon alles

Healthy Body Recept: Verwarmende Groenteschotel!

Heerlijke groenteschotel

Het is de laatste tijd maar frisjes! Tijd dus voor een verwarmend recept: een heerlijke schotel met spinazie, aubergine, (Healthy Diet) rijst en zwarte bonen!

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
– 2 grote aubergines
– 1 blik zwarte bonen (400g)
– ca. 200g spinazie
– een handvol zonnebloempitjes of pompoenpitten
– Healthy Diet rijst
– 4 eetlepels tahini (sesampasta)
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 teentjes look
– 1 citroen
– kokosolie

Aan de slag!
Kook de rijst samen met een eetlepel sojasaus en verwarm ondertussen de oven tot 180°. Snij de aubergines in dunne plakjes van een paar millimeter dik. Leg de plakjes op een met olijfolie ingevette bakplaat, en besprenkel ze met wat extra olijfolie, zout en peper. Zet de bakplaat 15 tot 20 minuten in de oven tot ze een beetje krokant zijn. Roerbak de spinazie met een beetje kokosolie, zout, peper en een grote lepel tahini, tot deze geslonken is. Doe de geperste knoflook in een pan en voeg de bonen toe. Roerbak deze enkele minuten tot ze warm zijn. Als laatste rooster je de pompoen- of zonnebloempitjes even in de pan. Wanneer de rijst klaar is, mix je er twee eetlepels tahini, een eetlepel sojasaus en het sap van de citroen doorheen. Doe alles samen in kommen en geniet!

Comments are closed.