Heerlijke groenteschotel
Healthy Body Recept: Verwarmende Groenteschotel!
13 februari 2016
Healthy Body Recept: Voedzame Chocopasta
Healthy Body Recept: Voedzame Nutella
27 februari 2016
Toon alles

Healthy Body Recept: Quinoaschotel met boerenkool, erwtjes en noten

Recept: quinoaschotel met erwtjes en amandelen

Heb je niet veel tijd om te koken maar wil je wel een gezonde maaltijd op tafel zetten? Dan is dit het recept voor jou! Deze quinoaschotel is klaar op 15 minuten en super gezond met maar liefst 3 verschillende groene groenten!

Wat heb je nodig?
Voor 6 personen
– 240 gr. quinoa
– 500 gr. bevroren erwtjes
– 200 gr. boerenkool
– 2 courgettes
– 150 gr. amandelen
– 8 eetlepels olijfolie of sesamolie
– 4 teentjes knoflook
– een snuifje chilivlokken
– 2 eetlepels sojasaus
– het sap van 1 limoen
– zout en peper

Aan de slag!
Begin met het koken van de quinoa. Je hebt ongeveer 2 x zoveel water nodig als dat je quinoa gebruikt. Laat ca. 12 – 15 minuten koken.
Ondertussen rooster je de amandelen in een grote pan met 1 eetlepel sojasaus. Laat ze opwarmen tot ze bruin worden en zet ze even aan de kant in een kommetje. In dezelfde, lege pan, doe je 4 eetlepels olijfolie, de geplette knoflook en de chilivlokken. Warm dit op tot het bubbelt en voeg dan de gesneden boerenkool en courgettes toe. Wok alles tot het kookt (dit duurt ongeveer 5 – 10 minuten) en haal het van het vuur.
Doe de erwtjes in een pot met koud water en breng aan de kook. Haal ze uit het water en doe de helft ervan in een keukenrobot met 4 eetlepels olijfolie, het limoensap, en een beetje zout en peper, en mix tot je puree krijgt. De andere helft van de erwtjes doe je, samen met de courgettes, boerenkool, 1 eetlepel sojasaus en een beetje olijfolie, bij de quinoa en roer alles goed door elkaar. Voeg peper en zout toe indien gewenst.
Dien de quinoa op met de erwtjespuree als bijgerecht of meng ze door elkaar. Als laatste voeg je de amandelen toe.

Eet smakelijk!

 

 

 

Comments are closed.